Bebek Bakımı

Bebek Banyosu ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek banyosu yeni anne ve babalar için özellikle ilk günlerde çok heyecanlıdır, İlk günlerde tüm banyo malzemelerinizin aynı yerde olmasına dikkat edin. Bebek şampuanı yeni doğan bebeklerin kullanımına uygun olmalıdır. Havlu, kıyafet ve diğer örtülerin ise %100 pamuklu olduğuna dikkat etmelisiniz. Eskiden olduğu gibi bebekler artık doğduktan hemen sonra yıkanmıyor. Silinerek temizleniyor. Bebeklerin vücudunda olan vernic cazanova bebeğinizin ısı dengesini koruyacağı ve bebeklerin bağışıklık sistemleri için artık hemen yıkanmıyor. Hatta göbek bağı düşmeden yıkanmıyor. 

Bebek Banyosu ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Göbek bağı düştüğünde, kabuğun olduğu bölge hafif kızarık, pembemsi olabilir. Kan olmamalıdır etrafında ateş, sarımsı bir sıvı akmamalıdır. Bu durumda hemen doktora gitmelisiniz. Göbek bağı düştükten bir gün sonra bebeğinizin ilk banyosunu yaptırabilirsiniz. Bebek banyosu yaptıracağınız banyo ve evin her yerinin ısısı 21-24 derece olmalıdır. Özellikle banyo yaptırdığınız yeri ekstra ısıtmalısınız.

Banyo suyun ısısı 36-37 derece olmalıdır. Bebeğinizin beslenmesinden yaklaşık 1,5 saat sonra yıkamalısınız. Tok karnına yıkarsanız bebeğiniz kusabilir. Karnı açken yıkarsanız bebeğiniz huzursuz olur, ağlar.

Dikkat etmeniz gereken bir nokta da bebeğinizin kafasını yıkarken kulaklarıyla oynamamanız. Kapatmaya çalışmayın. Başını yıkarken kulaklarına dokunmazsanız içine su kaçmayacaktır. Aksine oynarsanız kulağına su kaçabilir. Bebeklerinizi her gün yıkayabilir veya gün aşırı yıkayabilirsiniz. Her gün yıkarsanız bir gün şampuan ile bir gün sadece su ile yıkayabilirsiniz. Bebeklerin cildi kuruya yakın olduğu için banyo sonrası nemlendirici ile bebeğin cildini nemlendirmenizi tavsiye ederiz.

Bebeklerinizin günlük rutini içinde banyo çok işinize yarayacaktır. Her gün gece uykusuna yatmadan önce banyo, bebek masajı, beslenme şeklinde bir düzen bebeğinizin gece uykusuna geçmesini kolaylaştıracaktır.

Daha Fazla Kaynak