Bebekler Neden Ağlar?
Bir bebeğe sahip olmanın en keyifli parçalarından biri, size gülümsemesi. Ve bir bebeğe sahip olmanın en sıkıntılı, zor kısımlarından biri, onları ağladığını duymaktır ve onları rahatsız eden şeyleri söyleyememeleri gerçeğidir. Bu çığlıkları hissetmek, ilk birkaç haftada en zor olanıdır. Bebek aç mı? Acı çekiyor mu? Aşırı uyarılmış mı? Nasıl söyleyebilirsin? Bebek ağlamasına karşı ne yapabilirsin ve nedenini bilmiyorsun? Endişelenmeyin ağlayan bebekleri sakinleştirmek için 5 yöntemi sizler için bir araya getirdik.
1-Yine emzirmeye çalışın
Bebeğini biraz önce beslenmiş olsa bile, onu tekrar göğsünüze koyun ve tekrar emzirmeyi dene. Bazen bebek memede uyuya kalır ve yeterli olmaz. Sonra, biraz uyur uyanır ve tekrar meme de olmak ister. Bazen bebekler emerken ve emmeyi durdurduğunda hava yutar. Gazı çıktıktan sonra, daha iyi hisseder ve daha fazla anne sütü için yer açılır, hemen tekrar emmek isteyebilir. Ya da sadece bir büyüme atağı olabilir. Bebekler büyüme ataklarında olduklarında, sürekli olarak aç gözükürler ve daha düzenli bir beslenme modeline dönmeden önce birkaç gün boyunca sık sık emmek isterler.
2-Bebek bezini değiştirin
Bebeğinizin bebek bezi ıslak veya kirli ise, rahatsız olabilir. Kaka ve çiş kombinasyonu bazen deride tahrişe neden olabilir. Onu yeni değiştirmiş olabilirsiniz, ancak tekrar kontrol etmek sadece birkaç saniyenizi alır. Bebekler bir beslenme öncesinde, sırasında ve sonrasında bezlerini kirletmiş olabilir. Ve bazen bebeğiniz bez değişimi sırasında uyarılarak tekrar bezini kirletebilir.
3-Ağrıya neden olabilecek her şeyi kontrol edin
Bebeğinizin kundağı çok mu sıkı? Küçük tırnaklarıyla kendini mi çizdi? Ayak parmağının etrafına sarılmış bir saç var mı? Bebeğinize bakmak için bir dakika ayırın, iyi olduğundan ve herhangi bir acı çekmediğinden emin olun.
4-Bebeğinizle yürüyüşe çıkın
Biraz temiz hava, bebeğinizin ihtiyacı olan şey olabilir. Bebeğinizi bebek arabasına koyup, dışarı çıkmak iyi bir yol olabilir. Bebeğiniz kapıdan çıkınca ağlamayı kesiyorsa, doğru yoldasınız demektir.
5-Bir sling veya bebek taşıyıcıyı deneyin
Bebeğinizi kucağınızda tutmak veya bebek taşıyıcısında taşımak, onu sakinleştirmek için harika bir yol olabilir. Yeni doğan bebekler annelerinin vücuduna yakın tutulduğunda, annesinin sıcaklığı kendisini güvende hissettirecektir. Taşıyıcıdayken bebeğiniz kalp atışlarınızı hissedebilir ve sesinizi duyabilir. Bebeğinizi taşıyıcıda taşırken, yürüyerek ve yumuşak hareket yaparak onu rahatlatabilir uyumasını sağlayabilirsiniz. Bir taşıyıcı kullanırken, bebeğinizin doğru bir şekilde konumlandırdığınızdan ve güvenli şekilde kullandığınızdan emin olmalısınız.
Doktor ne zaman aranmalı?
Bebeğiniz beslenme, alt değişimi, kontrol, tutma, sallanma ve yürüme sonrası hala ağlıyorsa ve onu rahatlatamıyorsanız doktora başvurmalısınız. Ağlamak bebeğinizin yeterince anne sütü almadığının bir işareti olabilir veya hastalık, kolik veya reflü gibi daha ciddi duruma işaret edebilir. Ve tabii ki, bebeğinizin acı içinde olduğunu düşünüyorsanız, hemen çocuk doktorunuza başvurun.